وبلاگ :
سين جيم هاي اخلاقي
يادداشت :
قانون مصرف !
نظرات :
0
خصوصي ،
11
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
rze tanha
سلام عيد نوروزتان مبارك
در مورد نوشتهتون قبول دارم كه خيلي از ما اونطور كه بايد و شايد در دخل و خرج دقت نداريم و دلهاي شكسته رو هم از ياد ميبريم اما دنبال چند تا آيه و روايت در مورد احسان و نيكوكاري - كمك به مستمندان و نيازمندان ميگردم ممنون ميشم بهم كمك كنين. سال خوبي داشته باشيد.
پاسخ
با سلام و احترام و تبريك سال نو و ميلاد نبي مكرم اسلام (ص) امام صادق (ع) و تشكر از شما؛ عمل نيکوکاري به صورت نور الهي در قلب و سرشت انسان وجود دارد.
ره نيکمردان آزاده گير چو استادهاي دست افتاده گير
احسان کردن يکي از نيازهاي انسان است، احسان کننده به وسيله نيکوکاري، استعدادهاي انساني خود را شکوفا مي کند و به يک رضايت روحي و آرامش رواني دست مي يابد، در حقيقت هر کار کيفي که انجام دهيم، سطل آبي است که زير درخت وجودمان مي ريزيم.
در هر جامعه افرادي مستمند وجود دارند که نياز به ياري و حمايت ديگران دارند، احسان و نيکوکاري چراغ اميد به زندگي را در درون محرومان روشن مي کند و احساس دلگرمي در آنها بوجود مي آورد.در مورد انفاق و احسان در آيات و روايات تأکيد فراوان شده است؛ در قرآن کريم کلمه احسان و احسنوا چندين مرتبه آمده است و شش مرتبه احسان به والدين مورد تأکيد قرار گرفته است، در قرآن آمده است" اگر انفاق کنيد به خودتان انفاق کرديد".در قرآن کريم خصوصيات «احسان» و «محسنين» چنين آمده است:
(حق اين است که هر کس روي دل به سوي خدا نهد و نيکوکار باشد پاداشش نزد پروردگارش محفوظ است ونه بيمي بر آنهاست و نه اندوهگين مي شوند) سوره بقره آيه 112
در سوره آل عمران آيه134 مي فرمايد: خداوند نيکوکاران را دوست دارد. پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله فرمودند:
ـ زير بناي اساسي عقل پس از ايمان به خداي تعالي، اظهار محبت نسبت به مردم و رساندن خير به نيکوکار و [حتي] بدکار است. حضرت علي عليهالسلام ميفرمايند: بخشش بيش از خويشاوندي محبت ميآورد. همواره در پناه حق موفق باشيد.